Destinatia Georgia – Calatorii in 500 Cuvinte

de

E

xista inca unele parti ale lumii aproape necunoscute pentru turismul de masa, iar industria turistica nu a reusit inca sa distruga amprenta de autenticitate si mister. Undeva in Muntii Caucaz, intre Rusia, Turcia si Marea Neagra, o tara relative mica are mai multe de oferit decat la prima vedere. Destinatia Georgia detine unul dintre cele mai bogate patrimonii istorice din toata regiunea, o multitudine de lucruri de experimentat, fiind un veritagil paradis pentru cei aflati in cautarea unor locuri magice. Republica Georgia este un fost stat sovietic, desi are propria istorie unica, cultura si individualitate, in trecut fiind un veritabil camp de batalie pentru imperii si puteri mondiale. In ciuda tuturor adversitatilor, georgienii au reusit sa isi mentina cultura si identitatea unica.

Teritoriul ce compune azi destinatia Georgia a fost locuit de milenii si exista dovezi istorice extraordinare in toata tara, tot mai multe fiind descoperite de calatorii straini. Traditia producerii vinului este cea mai veche din lume si Georgia a fost a doua tar ace a adoptat crestinismul chiar din secolul I. Vorbind despre experienta unei calatorii in Georgia, exista putine cuvinte ce pot descrie frumusetea sa unica, o combinatie superba de munti inalti si salbatici cu plaje fermecatoare de-a lungul coastei Marii Negre, fortarete antice si medieval sau orase si sate autentice. Adaugand la toate acestea bucataria Georgiana delicioasa si incredibilul simt al ospitalitatii, Georgia devine una dintre cele mai atragatoare destinatii de calatorie. Este greu de descris toate aceste comori culturale si minuni natural in doar cateva cuvinte, insa exista anumite locuri si experiente ce nu trebuie ratate in timpul unei calatorii in Georgia.

In primul rand, capitala Tbilisi este un oras special, cu radacini ce dateaza inca din secolul al 5-lea. Desi distrus si afectat de razboaie si alte dezastre de-a lungul timpului, Tbilisi ramane un loc fermecator, oferind in centru istoric superb si o atmosfera unica. Principala atractie vine din explorarea orasului vechi, admirarea stradutelor inguste si a casutelor vechi. Exista multe lucruri de vizitat, incluzand biserici vechi, muzee interesante si alte monumente. Restul tarii este la fel, daca nu mai atragator, cu orasul antic Kutaisi, regiunea viticola si cramele Kakheti, Muntele Kazbeg cu incredibila manastire Tsminda Sameba, regiunea montana istorica Svaneti Superior sau orasul istoric si religios Mtskheta sunt doar cateva exemple. Apoi se poate descoperi si cultura fascinanta din destinatia Georgia, cu gastronomia traditionala, dansuri si cantece, festivaluri si multe altele, sute de motive de a vizita acest loc mirific.

Cover Photo by Giga Khurtsilava on Unsplash

Nu exista comentarii.

Tu ce crezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.