Destinatia Italia – Calatorii in 500 Cuvinte

de

A

incerca sa descriem destinatia Italia ca o destinatie turistica este unul dintre cele mai dificile lucruri, aceasta fiind cu adevarat definitia diversitatii si varietatii maxime. Considerata de multi ca avand cea mai mare concentratie de situri de patrimoniu cultural din lume si oferind in acelasi timp unele dintre cele mai uimitoare peisaje, Italia este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe pamant. Tara se afla in Europa de Sud, caracterizata prin forma unica a peninsulei, asemanatoare unei cizme ce se intinde de la muntii Alpi din nord si patrunzand adanc in Marea Mediterana, impreuna cu cateva insule din jur. Italia este considerata unul dintre leaganele civilizatiei vestice, impreuna cu Grecia. Imperiul si cultura Romei antice au influentat portiuni mari ale lumii si o mare parte a Europei, in timp ce republicile italiene au continuat suprematia in Evul Mediu.

Atunci cand vorbim de turismul din destinatia Italia, este oarecum dificil sa numim toate destinatiile importante din tara, poate incepand cu Roma , sau Venetia, sau Florenta. Roma, cel mai important oras al lumii antice pentru secole la rand, are un numar impresionant de atractii si monumente, practic fiecare piatra din oras avand propria sa istorie. De la Coloseum la Panteon si de la Templele Romane la catedralele magnifice, cu palatele si gradinile sale, vilele si fantanile, Roma este cu adevarat unica in lume. O viata nu este suficienta pentru a admira bogatia si frumusetea acestui oras. Plecand din capitala, exista atractii peste tot, de la magica Venetie cu Piata San Marco, la Milano cu domul sau si prezentarile de moda, de la fermecatorul Napoli cu vulcanul Vezuviu si pana la arhitectura extraordinara din Florenta, minunile Italiei sunt nenumarate.

Parasing orasele pline de istorie si cultura, fiecare regiune din destinatia Italiei are propriul farmec particular, astfel ca este ca atunci cand vizitati o alta tara cu totul. Incepand din sudul insorit al Siciliei cu livezile sale de maslini si pana la culmile inzapezite din Lombardia, exista mii de locuri in care sa va opriti. Puteti sa incercati vinul delicios din Chianti, sa vizitati fascinanta regiune Cinque Terre, sa gustati din gastronomia din Bologna, sa stati intr-o vila din Toscana in mijlocul dealurilor verzi, sa practicati ciclismul in jurul lacului Garda, sa vizitati romantica Verona sau sa schiati la Cortina d’Ampezzo, posibilitatile sunt nelimitate. Fara a-i mentiona pe italienii care sunt chiar definitia caracterului latin, fermecatori si calzi, activi si deschisi. Exista multe alte lucruri de spus despre destinatia Italia si atractiile sale, insa cel mai bun mod de a descoperi tara este sa o vizitati pentru o saptamana, o luna, sa pentru o viata.

Cover Photo by davide ragusa on Unsplash

Nu exista comentarii.

Tu ce crezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.