Dublin Irlanda – Calatorii in 500 Cuvinte

de

P

rintre cele mai incitante si interesante destinatii de vacanta din Europa, Dublin Irlanda s-a dovedit a fi una dintre cele mai autentice si originale experiente pentru orice vizitator. In special pentru turistii cu un buget redus sau excursionistii tineri ce cauta o destinatie care sa ofere variante de buget, Dublin este intotdeauna o alegere perfecta, cu o multime de lucruri de facut si locuri interesante de vizitat. Cu o istorie milenara si un centru vechi extrem de fermecator, Dublin are tot ce ii trebuie pentru a fi una dintre cele mai bune destinatii de vacanta. Dublin este capitala Irlandei si cel mai mare oras, cu peste o treime din intreaga populatie. In pofida marimii sale, centrul orasului poate fi foarte usor vizitat pe jos, si ofera o multime de atractii. Evoluand dintr-o asezare vikinga, Dublin Irlanda este localizat pe tarmul estic al tarii, spre canalul ce o desparte de Regatul Unit.

Accesul spre oras este destul de usor din orice colt al lumii, avand un mare aeroport cu destul zboruri internationale. Pentru turistii cu buget redus, exista cateva companii low-cost ce aterizeaza la Dublin, in special din marile capitale ale Europei. In interiorul orasului, o idee buna ar fi sa cautati un hotel sau hostel decent localizat aproape de centrul orasului, pentru a putea vizita usor cele mai importante obiective turistice din Dublin Irlanda. Dublin Irlanda este unul dintre cele mai fermecatoare orase, cu un bogat patrimoniu cultural, un castel maiestuos, muzee interesante, catedrale impunatoare si alte atractii. Castelul Dublin este cu siguranta cel mai faimos obiectiv, cu o istorie de peste 800 de ani si amplasat intr-un spatiu urias, inca mai impresioneaza cu usurinta. Castelul adaposteste acum cateva muzee, centre de conferinte, gradini, apartamentele regale si multe altele, fiind o vizita incitanta.

Inima spirituala a orasului este in Catedrala Christ Church, veche de peste un mileniu si cu un interior uimitor, precum si o cripta medievala unde se afla majoritatea comorilor sale. Al doilea obiectiv religios pe care orice vizitator al orasului Dublin ar trebui sa il vada este Catedrala Sfantului Patrick, una dintre cele mai importante din intreaga tara. Muzeul National al Irlandei este unul dintre cele mai vechi muzee din lume, deschis inca din 1857 si prezentand o mare varietate de colectii de istorie si stiinte ale naturii. Alte atractii importante ce nu trebuie ratate in Dublin Irlanda includ Primaria, Biblioteca Nationala, Muzeul National de Arta Moderna, Parcul Phoenix, Gradina Zoo, Guinness Storehouse, celebra Book of Kells in Colegiul Trinity, Gradina St. Stephen, Castelul Malahide si altele. In imprejurimile orasului, exista de asemenea si unele atractii naturale de exceptie, toate pe fundalul faimoaselor peisaje irlandeze, cu dealurile inverzite si satele traditionale. Inafara de atractii, Dublin este de asemenea si un loc perfect pentru o varietate de activitati. Desigur, unul dintre simbolurile orasului sunt pub-urile irlandeze si nimeni nu ar trebui sa viziteze Dublin fara sa petreaca o seara in care incearca berea sau wiskey-ul irlandez.

Cover Photo by Diogo Palhais on Unsplash

Nu exista comentarii.

Tu ce crezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.