Insula Santorini – Calatorii in 500 Cuvinte

de

C

ele mai frumoase si interesante locuri din lume au devenit destinatii de calatorie populare pentru mii sau milioane de turisti in fiecare an. Intre aceste locuri, unele sunt atat de memorabile si unice incat majoritatea vizitatorilor se indragostesc sau viseaza la ele tot timpul. O astfel de destinatie este fascinanta insula Santorini, o favorita pentru oameni din jurul lumii care au vazut macar o data o imagine a apusurilor de neuitat peste satele albe, traditionale grecesti, catarate deasupra vulcanului. Insula nu poate fi descrisa in cuvinte sau cifre simple, experienta de a o vizita valorand de mii de ori mai mult. Cunoscuta ca Thera sau Thira in vremuri antice, este cu adevarat una dintre minunile lumii, asociata de unii cu legendara Atlantida. Insula Santorini este parte a grupului de insule Ciclade din sudul Marii Egee si poate fi vizitata cu avionul sau cu un feribot din portul Pireu, insa calatoria dureaza destul de mult.

Insula de azi este ceea ce a ramas in urma uneia dintre cele mai mari eruptii vulcanice din istorie, satele si orasele fiind agatate pe creasta vulcanica ce a ramas deasupra marii, intr-un mod spectaculos. Insula principala si cele mai mici din jur sunt parte a uneia mai mari, eruptia prabusind centrul sub mare si ceea ce trebuie sa fi fost un eveniment catastrofic. Insasi aceasta caracteristica face din insula Santorini una dintre primele zece destinatii turistice din lume, vizitatorii fiind uimiti si impresionati de forta incredibila a naturii, precum si de persistenta oamenilor ce au construit orase si sate uimitoare deasupra marii, in ceea ce pare un echilibru precar. Fie admirand crestele vulcanice punctate cu sate albe de pe mare, sau admirand marea de la inaltimea caselor din orase, sunt unele dintre cele mai pretuite experiente turistice din lume. Orase si sate ca Fira, Firostefani, Oia, Megalochori, Mesaria si altele reprezinta destinatii perfecte, majoritatea pastrand inca farmecul grecesc unic, cu case albe si albastre, strazi mici pietruite si taverne traditionale.

Toate acestea pot fi descoperite pe fundalul de un albastru intens al Marii Egee, insula Santorini oferind si cateva plaje. Desi destul de mici, aceste plaje recupereaza cu o frumusete si un farmec incredibil si autentic, cum ar plaja cu pietricele negre Kamari, plajele idilice din Perissa, plaja cu apa perfecta de la Monolithos si multe altele. Insulele ofera de asemenea si unele atractii culturale interesante, incluzand manastiri si mici biserici, sate pescaresti traditionale sau vestigii arheologice. Exista si numeroase vizite sau tururi cu barca spre insulele apropiate, pline de atractii naturale sau culturale. Insula Santorini, ca toate insulele grecesti, este o destinatie gastronomica fantastica, cu retete delicioase si ingrediente traditionale, cum ar fi vinetele albe, fasolea fava, caperele sau branza de capra. Toate acestea merg perfect cu vinul vulcanic de Santorini, si pot fi incercate in toate restaurantele si tavernele de pe insula. In ultimele decenii, aceasta insula memorabila a devenit de asemenea si una dintre cele mai romantice destinatii din lume, cu experiente incantatoare si de neuitat.

Cover Photo by Hello Lightbulb on Unsplash

Nu exista comentarii.

Tu ce crezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.