Ko Samui Tailanda – Calatorii in 500 Cuvinte

de

P

entru cei care nu au vazut inca paradisul de pe Pamant, acesta este real si poate fi gasit pe o mica insula din largul tarmului din Tailanda. Ko Samui Tailanda, desi a devenit una ditre cele mai populare destinatii turistice din lume, inca mai pastreaza o parte din farmecul salbatic si idilic ce a atras prima oara atentia industriei turistice. Cu unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, o natura captivanta si virgina, combinata cu un patrimoniu cultural unic si bogat, insula ofera nenumarate lucruri de vazut si facut, avand cate ceva pentru toata lumea. Amplasata in Golful Tailandei, la aproximativ 80 km de tarm, Ko Samui Tailanda poate fi vizitata fie cu barca, fie cu avionul, si are numeroase optiuni de cazare pentru turisti. Printre punctele de interes ale insulei, pot fi incluse plajele paradisiace, oportunitatile de scufundari, cateva cascade si alte minuni naturale, satele traditionale si templele fascinante, gastronomia delicioasa si viata de noapte incitanta.

Principalul motiv pentru care oamenii au inceput sa viziteze Ko Samui Tailanda acum cateva decenii au fost plajele excelente, cu nisip alb si ape de un albastru cristalin. De-a lungul anilor, cateva plaje, in special cele de pe tarmul sudic ca Chaweng sau Lamai, au devenit famimoase si sunt destul de aglomerate. Totusi, mai exista inca si plaje care si-au patrat farmecul original si reprezinta o alternativa tacuta. Unele dintre aceste plaje mai mici nedescoperite includ Bophut, Mae Nam, Bang Rak, Laem Yai so altele, localizate indeosebi pe tarmul nordic si vestic al insulei, aproape de unele mici asezari si sate pescaresti. Inafara de plaje, Ko Samui este de asemenea un rai pentru scufundari, cu unele dintre cele mai uimitoare locatii din lume, considerate de asemenea si printre cele mai sigure. Scufundarea printre recifi de corali si vietatile marine multicolore sunt cu adevarat o experienta unica in viata.

Inafara de relaxarea la plaja, inot sau scufundari, exista cu siguranta si alte activitati sau experiente ce trebuie incercate intr-o vizita in Koh Samui. Insula este si o excelenta destinatie pentru descoperire naturala si culturala, cu o serie de atractii interesante. Printre templele si pagodele budiste de pe insula, cel mai faimos este cu siguranta Templul Marelui Buddha, cu o statuie aurita de 12 metri, localizat pe o mica insulita stancoasa chiar langa tarm. Alte temple includ Wat Khunaram, Wat Plai Lem, Templul Hainan, Templul de la Cascada Hin Lad, Pagoda Laem Sor, Pagoda Khao Chedi si altele. Insula prezinta de asemenea si cateva atractii naturale uimitoare, incepand cu o serie de cascade spectaculoase, Acvariul Samui, Spectacolul cu Tigri, Ferma de Serpi, Parcul National Ang Thong, Rocile Hin Ta si Hin Yai, Ferma de crocodili, Gradina cu fluturi si multe alte comori. Peste toate acestea, Ko Samui Tailanda este si o destinatie gastronomica si de viata de noapte excelenta.

Cover Photo by Jakob Owens on Unsplash

Nu exista comentarii.

Tu ce crezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.