Orasul Brno – Destinatie Unica in Cehia

de

Al doilea cel mai mare oras al Republicii Cehe este de asemenea si una dintre cele mai interesante destinatii turistice din tara. Desi nu multi turisti l-au descoperit inca, orasul Brno este cu adevarat fascinant, cu o mare varietate de atractii si experiente. Localizat in parte de sud-est a Cehiei si fondat cu aproape un mileniu in urma, orasul Brno are o multime de atractii excelente, unele unice in Europa si in lume. Fosta capital a Moraviei detine al doilea cel mai mare osuar subteran din Europa, dupa cel din Paris , cu un labirint complex de tuneluri unde se regasesc ramasitele a peste 50 mii de oameni. Complexul subteran a fost descoperit abia in anul 2001 si dateaza din secolul 17, fiind deschis recent vizitelor turistice.

O alta atractie relativ neobisnuita din orasul Brno este Cripta Capucina, aflata sub Manastirea Capucina, unde turistii pot vedea mumiile ingropate acolo. Datorita sistemului de aerisire si a compozitiei geologice a solului, corpurile calugarilor capucini si a altora au fost conservate ca mumii din secolul al 17-lea. Desi aceste doua atractii nu sunt pentru toata lumea, este bine de stiut ca orasul detine si alte atractii mai obisnuite. Unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din orasul Brno este Castelul Spilberk ce dateaza din secolul 13 si a suferit numeroase modificari renascentiste si baroce. Castelul a devenit o fortareata si a servit ca inchisoare in timpul Imperiului Austro-Ungar, cand numerosi oameni persecutati au fost inchisi acolo din tot imperiul.

A doua mare atractie din orasul Brno este Catedrala Sfantul Petru si Pavel, localizata pe Dealul Petrov si reprezentand un simbol al destinatiei. Catedrala a trecut prin transformari de-a lungul secolelor pana a ajuns la stilul baroc din prezent. Cea mai mare si veche piata din Brno este Piata Libertatii ce dateaza din secolul 13 si pastreza cateva monumente si cladiri interesante. Una dintre acestea este vechea Primarie, cu anumite caracteristici deosebite, printre care poarta gotica, turnul inalt cu panorame exceptionale si multe legende fermecatoare. Biserica St. James dateaza din secolul 13, fiind construita in stil gotic iar sub ea se gaseste Osuarul nou deschis.

Pe langa aceste atractii si experiente principale, exista si alte locuri interesante ce merita vizitate in orasul Brno, incluzand aici Piata Moravia, Parcul Luzanky, Vila Tugendhat, Manastirea Capucina, Gradinile Denis, Muzeul Moraviei, Bazilica Inaltarii Maicii Domnului, Galeria Moraviei si multe altele. La cativa kilometri de oras, turistii pot gasi o alta comoara a istoriei si arhitecturii. Castelul Veveri dateaza din secolul al 13-lea si este localizat intr-o zona impadurita ce pastreaza anumite caracteristici uimitoare. Pe langa toate aceste obiective turistice, Brno este de asemenea o destinatie culturala exceptionala, unde puteti incerc gastronomia specifica, dar si berea faimoasa in toata lumea.


Recomandari Cazare Orasul Brno

SONO HOTEL 4*

Cu un design modern si localizat in zona noua a orasului, la doar 2 km de centrul istoric.

FAIRHOTEL 4*

Situat la 20 minute de mers de centrul istoric, ofera un restaurant si centru wellness.

BIRD’S NEST 3*

Situat intr-o zona linistita a orasului, la 2 km de centru. Ofera camere elegante si o gradina.

JACOB BRNO

Pensiunea este localizata in centrul istoric, la 200 metri de Piata Libertatii, avand dotari elegante.

Nu exista comentarii.

Tu ce crezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.