7 Unitati Cazare Inedite Romania

7 Unitati de Cazare Inedite in Romania

De cele mai multe ori, calatorim pentru a descoperi locuri noi sau pentru a participa la anumite activitati turistice sau de agrement. Insa uneori, exista unitati de cazare inedite in Romania ce fac parte din experienta de calatorie finala, uneori fiind insasi motivul principal de calatorie. De-a lungul timpului, au aparut si in tara noastra oportunitati de cazare in unitati spectaculoase. Acestea se remarca prin locatii exceptionale, aspect fascinant, dotari deosebite sau servicii unice. Insa de cele mai multe ori, exista o combinatie speciala intre mai multe elemente ce dau aspectul de inedit. Daca sunteti in cautarea unei unitati de cazare inedite in Romania, am adunat cele mai interesante 7 optiuni. Acestea se afla in destinatii diferite si pot reprezenta experiente de cazare unice, ce merita incercate.

Taschler Haus Boutique Hotel – Sighisoara

Taschler Haus este situata in centrul istoric din Sighisoara, intr-o cladire istorica. Este vorba de o casa saseasca veche renovata in secolul 18 si clasificata drept monument istoric. Unitatea de cazare inedita este localizata la doar 150 metri de Turnul cu Ceas si alte obiective din Sighisoara. Fiecare dintre cele 10 camere este amenajata diferit, cu mobiler autentic vechi, spunand povesti din alte vremuri. Peste tot in Taschler Haus, oaspetii descopera opere de arta traditionala saseasca. Tablouri, gravuri, obiecte casnice, covoare si alte elemente autentice. Experienta vine din impresia permanenta de intoarcere in timp.

Unitati de cazare inedite Romania

Balea Ice Hotel – Cartisoara / Balea Lac

Cu o amplasare de vis, la peste 2000 metri altitudine, Balea Ice Hotel este cu adevarat unic in Romania. Poate si cel mai inedit loc de cazare in sezonul rece, este situat langa Lacul Balea in Muntii Fagaras. La hotel se poate ajunge din localitatea Carta pe Transfagarasan. Oaspetii au ocazia de a se caza in camere construite complet din gheata si zapada. Desi temperatura interioara este destul de scazuta, confortul este asigurat, iar experienta se dovedeste de neuitat. Pe langa hotelul si iglu-urile de gheata, exista si un restaurant, un bar si o biserica de gheata ce pot fi vizitate.

Unitati Cazare Inedite Romania - Hotelul de gheata Balea Lac

Conacul Archia – Deva

na dintre cele mai apreciate si cunoscute destinatii de cazare din Romania este Conacul Archia. Situat intr-un cartier marginas al orasului Deva, este un loc magic si fascinant, printre cele mai premiate unitati de cazare. Cele 15 camere duble sunt personalizate pentru a oferi un caracter distinct si o experienta originala. Astfel, decorul si ambianta fac din Conacul Archia o pensiune inedita si speciala. Pe langa cazare, oaspetii se pot bucura de bucataria traditionala, plimbari cu cai, piscina, tenis, dar si excursii in Transilvania.

Unitati Cazare Inedite Romania - Conacul Archia - Deva

Belle Epoque Boutique Villa – Constanta

Situat intr-o cladire istorica superba din centrul vechi al orasului Constanta, aceasta unitate de cazare inedita ofera camere decorate individual in stil baroc, cu mobilier luxos din lemn, picturi si candelabre uimitoare. Oaspetii au parte de o atmosfera unica, o calatorie in timp. Terasa de pe acoperis ofera vederi panoramice ale orasului si ale marii. Vila boutique are recenzii perfecte pentru calitatea superioara a serviciilor, aspectul fascinant si alte caracteristici speciale.

Unitati Cazare Inedite Romania - Belle Epoque Hotel Constanta

Green Village Resort – Sfantu Gheorghe

Daca vorbim de unitati de cazare inedite din Romania, trebuie sa includem si una dintre cele mai interesante destinatii din lume, Delta Dunarii. Aproape de lumea verde luxurianta a deltei, dar si de infinitul albastru al Marii Negre, Green Village Resort este un adevarat paradis. Un resort complex, ce combina intimitatea si conexiunea cu natura, aceasta unitate de cazare din Delta Dunarii ofera o experienta de neuitat. Cu un design inspirat din arhitectura locala si materiale ecologice, reprezinta mai mult o escapada din cotidian.

Pensiunea Castel Haller – Ogra (Mures)

Pentru amatorii elegantei si stilului secolelor trecute, ce poate fi mai frumos si interesant decat o experienta de cazare intr-o cladire din sec. 17, perfect renovata ce se aseamana unui castel. Pensiunea inedita este localizata in satul Ogra din judetul Mures, la doar 18 km de Targu Mures. Ofera camere decorate cu mobilier de epoca, un restaurant rafinat si alte facilitati ce fac orice sejur de neuitat, fiind foarte apreciat de oaspeti pentru servicii si atmosfera.

unitati cazare inedite Romania - Pensiunea Castel Haller

Lavender Garden Camping – Bontida (Cluj)

Bontida este celebra ca destinatie turistica mai ales pentru festivalul Electric Castle ce are loc in fiecare an langa Castelul Banffy. Acesta se afla la doar 10 minute de mers pe jos de aceasta unitate de cazare inedita. Practic, aveti ocazia de a va bucura de o experienta unica. Cazarea se realizeaza in corturile amplasate in gradina si livada cu lavanda, la preturi extrem de atractive. Daca sunteti amatori de vacanta traditionale autentice si nu va deranjeaza innoptarea in cort, ar putea fi destinatia perfecta.

Unitati cazare inedite Romania

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top