Canionul Sapte Scari Destinatii Romania

Senzatii si Revelatii in Canionul Sapte Scari

Desi stiam de multi ani de acest loc inedit din centrul tarii, am tot evitat stergerea lui de pe lista cu destinatii autohtone, stiind cat de popular este pe tot parcursul sezonului turistic. La inceputul lui iunie am avut totusi o dimineata libera in care ma indeptam din Sinaia spre culmile muntilor Ciucas si neavand altceva de vizitat in zona, am intrat pe traseul ce duce spre Canionul Sapte Scari, pornind din localitatea Timisu de Jos, la cateva minute de Brasov. Traseul de aproximativ o ora urmeaza valea micului parau ce curge linistit din inaltimile masivului Piatra Mare, in mare parte trecand prin padue si doar spre final ae cateva portiuni in urcare. Dorind sa ajung printre primii vizitatori pentru a putea prinde cateva fotografii cu trepiedul si fara turisti, am planificat sa ajung cat mai devreme la intrarea spre canion. Pe traseu am depasit cateva grupuri si am ajuns cu cateva minute inainte de deschiderea de la ora 9.

Canionul Sapte Scari este unul dintre cele mai spectaculoase si interesante din tara, cu toate ca lungime sa este de doar aproximativ 160 metri. Adevarata atractie vine insa din diferenta de nivel si modul inedit in cae s-a realizat amenajarea acestuia pentru vizitare, cu o serie de scari si pasarele metalice care adesea trec peste sau prin cascade involburate. Exista un total de sapte trepte cu inaltimi variabile, cea mai inalta ascensiune realizandu-se pe o scara de peste 10 metri, perfect verticala si adesea aflata partial sub stropii unei cascade. Desi vazusem o multime de fotografii cu amenajarea traseului prin canion, realitatea m-a lovit chiar de la prima scara si chiar daca nu sufar de rau de inaltime, am avut cateva momente in care simteam ca sunt la limita de sporturi extreme. Mai ales privind in sus cei 10-15 metri ai celei mai inalte scari verticale, m-am intrebat cum trec oameni cu copii de cativa ani prin acest traseu de aventura.

Trecerea prin canion se face doar pe sensul de urcare, intoarcerea in punctul de plecare, de unde se cumpara biletele, realizandu-se pe un alt traseu prin padure ce ocoleste canionul. Toata aventura dureaza aproximativ 45-60 minute, iar pentru cei ce doresc sa continue experienta, de-a lungul vaii se desfasoara cel mai lung traseu de tiroliana din Romania, cu o lungime totala de 4 kilometri, dispus in 37 de sectiuni cu lungimi si grade de dificultate diferite. Alte trasee e drumetie continua sa urce spre Varful Piatra Mare si alte atractii aflate in apropierea acestuia.

Experienta finala dupa parcurgerea canionului Sapte Scari este una pozitiva si recomand sa incercati macar o data in viata senzatiile incitante ce se pot trai doar in putine alte locuri din tara. Cu toate acestea, nu este o destinatie pentru oricine, iar daca aveti probleme cu inaltimile sau cu urcatul unor scari perfect verticale pe distante mai lungi, nu as recomanda sa incercati. De asemenea, nu incepeti traseul fara echipament adecvat de drumetie, iar daca intrati il vizitati in perioadele mai reci, sa stiti ca unele treceri se fac pe sub sau prin cascadele din canion!

Recomandari Cazare Canionul Sapte Scari

Vila A&N ****

Rating 9.7 din 109 Recenzii

Situata in partea de nord a localitatii Timisu de Jos, la doar cateva minute de DN1, unitatea de cazare are recenzii excelente si ofera servicii de cazare in camere moderne cu toate facilitatile!

Casa Anca Boutique ***

Rating 9.6 din 15 Recenzii

Amplasata la doar cateva sute de metri de intrarea pe traseul spre canion, pensiunea ofera cazare in camere primitoare cu baie privata, precum si parcare privata si sauna!

M7 Villa Bed&Bistro ***

Rating 9.3 din 76 Recenzii

Unitatea de cazare se afla chiar la intrarea pe traseul spre canionul Sapte Scari, oferind servicii excelente, camere cu toate utilitatile, restaurant, bar, terasa, gradina si parcare privata!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top